-->

2018. október 24., szerda

Könyv értékelés: Sarah Blakley-Cartwright: A ​lány és a farkas

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím:
Red Riding Hood
Eredeti megjelenés éve: 2011
Oldalak száma: 270

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A faluban megkondul a harang egyszer, kétszer, háromszor valakit megöltek. Negyedszer is megszólal… A gyilkos a Farkas. Amikor még a falvak olyan kicsik voltak, hogy mindenki ismert mindenkit, egy kislány harcolt, hogy meglelje a maga útját. Valerie nem jó kislány. Amikor a helyi vérfarkas kiszemeli magának, Valerie-nek lehetetlen döntést kell hoznia. Senkihez sem fordulhat, miközben választhat a rákényszerített házasság, és a szökés között igaz szerelmével. Az apja a helyi iszákos, az anyja irányítani akarja, és a többi lány – ők gyorsan boszorkánynak kiáltják ki. Ki menti meg Valerie-t? Meg tudja menteni saját magát? A klasszikus gyermekmese lebilincselő újragondolásában nehéz lehet megtalálni a happy endet.


  Az olyan könyveknek az elolvasását,amiből film is készült már,és előbb láttam,minthogy elolvastam volna a könyvet,én mindig halogatom. Mert igaza van azoknak,akik azt vallják,hogy a könyvek sokkal jobbak mint a filmek! Éppen ezért,én úgy szeretem,ha előbb elolvasom a könyvet és csak utána nézem meg a filmet! 
 Ez a könyv,gyerekkorunk egyik kedvenc meséjét dolgozza fel,A piroska és a farkast. Azt kell mondjam, elégedett vagyok vele! Féltem,hogy sokat fognak elvenni az eredeti meséből...hogy végül annyira átdolgozzák az egészet,hogy rá sem fogok ismerni! De hála az égnek,nem kellett csalódnom! A könyv hű maradt a meséhez,és én élveztem! 


Daggorhorn lakosait, évek óta rettegésben tartja egy vérszomjas vérfarkas. Hosszú ideje már,hogy a farkas nem oltott ki emberi életet,ez azonban egyszer csak megváltozik,elindítva ezzel a szar lavinát. 😀

A történet maga,jó volt.De vannak hibái.

Izgalmasak voltak a farkasos jelenetek,és jó véresek.Igazából, szerintem, csak ezek miatt a jelenetek miatt élveztem annyira az olvasását! Mert néha kicsit eluntam a történetet.
Mulattatott ez a vádaskodás is,ami a faluban kialakult.Én is nagyon izgatott lettem,hogy ki lehet a farkas.Igazából, szerintem, csak ezek miatt a jelenetek miatt volt jó ez az egész.Mert néha, kicsit eluntam a történetet. 
A szereplők közül,senki sem nőtt a szívemhez sajnos. 


Valerie nekem,bevallom,kicsit kattantnak tűnt 😀 Értem én,hogy vágyott a kalandra,de néha olyan dolgokat csinált,ami teljesen felesleges volt. Pl.:amikor a férfiak elindultak levadászni a farkast és ő utánuk ment,de végül mégse tartott velük,hanem megállt a nagyinál...most akkor ennek sok értelme volt...






Peterben tetszett,hogy sötétséget árasztott magából. Igazi magányos rosszfiú benyomását keltette. Az én ízlésemnek azonban, ő túl ridegnek tűnt. És nagyon idegesített,hogy állandóan eltünedezett. Igazából, én végig rá gyanakodtam!








Henry pedig...jajj annyira kis cuki volt! És én annyira szurkoltam neki! Rá illik az a mondás,hogy: "hamu alatt lapul a tűz",és én vártam hogy robbanjon,de csalódnom kellett :/ Végig azt szajkóztam,hogy lépjen már fel kicsit erélyesebben! Küzdjön már egy kicsit jobban Valerie szerelméért! De nem tette sajnos...







A falusiak,mind egy rakás idióta! Mert most komolyan...ha lett volna eszük,nem hagyták volna, hogy Solomon atya azt tegye,amit! Mindenki csak bólogatott,és élvezte a dolgot! Ez az egész könyv alatt felháborított.  





 Tehát összességében véve,nem volt rossz könyv! Bár néha eluntam,azért izgalmas és fordulatos történet volt! Mindenképpen megéri elolvasni,és bár kedvencem nem lett,de azért felkerült a kívánságlistámra! Igazából...mindenkinek csak ajánlani tudom,mert a hibái ellenére is élvezhető olvasmány.

A könyv borítói 


A borító: 🌜🌜🌜🌜🌜
❀ A szereplők: 🌜🌜
❀ A történet: 🌜🌜🌜🌜
❀ Ennyi pontot kap tőlem: 🌜🌜🌜🌜

A Film

 

Valerie (Amanda Seyfried) csodálatos fiatal lány, két férfi között őrlődve. Szeret egy fiút (Shiloh Fernandez), Peter-t, ám a szülei egy ismerős család gazdag fiának, Henry-nek (Max Irons) szánják őt. Éppen ezért elhatározzák, hogy együtt szöknek meg a kényszerű kötöttségek elől. Ám azon a napon, amikor a fiatalok nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes minden valószínűség szerint az a vérfarkas lehet, aki már régóta a falujukat körülvevő, sötét erdőben él.

A fenevad ezidáig mindig megelégedett a helybéliek neki szánt ajándékaival, de most felkelt a vérvörös telihold, és a farkas immár többre vágyik: embervérre. Újabb és újabb áldozatokat kezd szedni, még akkor is, hogy jól tudja, ezzel kivívja az emberek haragját.
A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz, Solomon-hoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azzal a furcsa állítással jön elő, hogy a farkas nappal a faluban élhet. A kérdése már csak az, ki lehet az.

Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, a következő lehetséges áldozattá és csalétekké is. A következő telihold pedig megállíthatatlanul közeleg.

Előzetes:
 


Szereplők:
• Amanda SeyfriedValerie
Max IronsHenry
• Gary OldmanSolomon atya
• Shiloh FernandezPeter
• Lukas HaasAuguste atya
• Billy BurkeCesaire
• Virginia MadsenSuzette
• Michael ShanksAdrien Lazar
• Kacey RohlPrudence
• Michael HoganThe Reeve
● Rendező: Catherine Hardwicke 
● Forgatókönyvíró: David Johnson
● Operatőr: Mandy Walker 
● Zeneszerző: Brian Reitzell 
● Gyártó: Warner Bros.
Appian Way
Random Films