-->

2018. december 21., péntek

Könyv értékelés: B. N. Toler: Lélekvesztők

Kiadó: WOW
Eredeti cím: Where One Goes
Eredeti megjelenés éve: 2015
Oldalak száma: 320 oldal

Fülszöveg:

Hat ​évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre.
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni.
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam.
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd.
És nem él.
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül.
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot.
De hogyan mondhatnék le a szívem feléről?


 ✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣

Forrás:Pinterest.com
  Elő karácsonyi ajándékot hozott nekem a Jézuska! 😄 Ugyanis,egy új kedvencet sodort az utamba! Ez rímelt xd
Már az első perctől kezdve imádtam! Teljesen magába szippantott a történet,és sajnos e miatt hamar kivégeztem a könyvet...túl hamar!! 

  A fajdalom felbecsülhetetlen,amikor elveszítesz valakit,aki addig a világot jelentette számodra.Egy ilyen trauma bárkit a padlóra küldene! Nehéz elképzelni az életet nélküle. Azt kívánjuk bárcsak inkább mi mentünk volna el. És a tudat,hogy lehet többé nem látjuk viszont szerettünket...a sötétségbe taszít,amiből úgy tűnik nincs kiút.
Ez a könyv eszméletlenül jól bemutatja ezt a folyamatot. Túl jól,hogy őszinte legyek! A szívem szakadt meg miközben olvastam. Érzelmi hullámvasút volt,mert volt amikor megmosolyogtatott, volt amikor megsiratott ez a könyv. Az tuti,hogy régen olvastam már ilyen jót!


  Charlotte mindent és mindenkit elveszít,miután bátyja halála után,elkezdi látni a halott emberek itt ragadt lelkeit. Így nemcsak a mélységes gyásszal,hanem új képességeivel is meg kell küzdenie,de a szülei nem könnyítik meg a helyzetét. Őrültnek hiszik. Az apja egyik nap megelégeli,nem tűri tovább a szégyent,és elküldi Chart,hogy utazgasson,aki neki is indul. Hosszú útjai sorát halott lelkek keresztezték a segítségét kérve.
Charlotte fájdalma egyre csak mélyül, mígnem elhatározza,hogy véget vet a saját szenvedésének.Éppen készül leugrani egy hídról,de egy lélek (Ike) megállítja és alkut ajánl...reményt,a segítségéért cserébe,és Char belemegy.

Forrás:Pinterest.com/
Alexandra Edwards
Modell: Lily Collins
Charlotte: Kedvenc női karakterem lett. Egyszerűen tökéletesen megvan formálva az egész személyisége. Ahhoz képest,hogy miken ment keresztül,nem volt nyafogós. És nagy pont azért,hogy kitudta húzni magát a gödörből,ahová a gyász lökte. Tetszett a humora,és a szócsatáit a fiúkkal imádtam! Jó lelkű lány,de nincs hála az égnek hőskomplexusa. A viselkedése is helyénvaló,csakúgy,mint az érzései. Teljesen megértettem és együtt éreztem vele.








Forrás:Pinterest.com
Modellek:Jordan és Zac Stenmark

Ike és George: A sors csodálatos adománya, két egyforma adonisz férfit a világra hozni. Azt kívánom,bárcsak a való életben is több lenne az álompasi ikrekből! Micsoda ajándék lenne ez nekünk nőknek. xd
Ikevel kezdeném,hiszen vele ismerkedhetünk meg legelőször.Vagyis inkább azt mondanám,hogy belé lehetünk szerelmesek először!
A szívem szakadt meg érte,annyira sajnáltam,hogy meg kellett halnia katona létére. Humoros,jó lelkű és helyes férfi,ja,meg hát könyörgöm...ő egy szexi katona srác,szerintem nem is kell többet mondanom róla. 😀
Georget, megmondom őszintén,az elején még nem igazán kedveltem.Szerintem a viselkedése túlzás volt. Értem én,hogy a gyász kifordítja az embert önmagából,pláne hogy az iker testvérét veszítette el,de hát akkor is...ennyire mélyre nem lenne szabad lecsúsznia az embernek,amennyire ő került. A mogorva modorával,néha az agyamra ment,de elnéztem neki,mert igazából cuki volt! Annyira elveszett volt szegénykém,és hát tudjátok,szerintem a lányokba be van programozva az,hogy meg akarjuk menteni az elveszett férfiakat. Ez bennem is előjött,és lassan bele is sikerült beleszerettem. xd Char helyében én sem tudtam volna választani az ikrek közül.

Idézetek a könyvből

~ Valami, ami elvileg annyira üres és haszontalan, mint néhány szó, olykor segíthet átgázolni az élet tomboló és kérlelhetetlen viharain.

~ Olykor a kis dolgok is megteszik. Olykor egy nőnek csak arra van szüksége, hogy egy férfi figyelmet szenteljen neki, hogy érezhesse, érdemes a figyelemre.

~ Kimerült vagyok. Testileg, lelkileg, mindenhogyan.


~ Az univerzum mindig ellenem van.

 Nehéz,egy olyan könyvről írni értékelést,ami ennyire tetszett. Hiszen nincsenek negatívumok,amiket felsorolhatnék.Ez a könyv úgy jó,ahogy van! 😀

A könyv borítói 
 



❀ A borító: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣

❀ A szereplők: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣

❀ A történet: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣
❀ Ennyi pontot kap tőlem: ♣ ♣ ♣ ♣ ♣




Book Trailer:

2018. december 12., szerda

Könyv sorozat értékelés: Rachel Vincent: Sikoltók

Kiadó: Jaffa
Eredeti címek: 
My Soul To Take,My Soul To Save,My Soul To Keep,My Soul To Steal,If I Die
Eredeti megjelenések éve: 2009,2009,2010,2011,2011
Oldalak száma: 300,264,326,346,340


Fülszöveg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valami ​nincs rendben Kaylee Cavanaugh-val; megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni. És amikor ez bekövetkezik, egy ellenállhatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, mint egy lidérc. Szó szerint.
Kaylee szívesebben foglalkozna azzal, hogy végre sikerült felkeltenie az iskola legjobb pasijának a figyelmét. De nehéz végigcsinálni egy romantikus randevút olyasvalakivel, aki láthatóan többet tud az ember kényszeres sikítozásáról, mint ő maga.
Amikor pedig az iskolatársaik látszólag ok nélkül sorra holtan esnek össze, csak Kaylee tudja, ki lesz a következő…
„Az idegességtől verejtékes lett a tenyerem, és kivételesen örültem, hogy képtelen vagyok megszólalni. Hogy nem tudok válaszolni Emmának. Ehelyett nyeltem, és a torkom összeszorult, akadályt képezve az engem belülről perzselő sikoly előtt. A szürke köd sötétebbé vált, bár sűrűbbé nem igazán. Könnyedén keresztülláttam rajta, ugyanakkor megváltoztatott mindent, amin rémült tekintetem megpihent; mintha a tornatermet áttetsző szmogfelhő takarta volna. És a valamik továbbra is a látóhatárom peremén mozogtak, hol az egyik irányba rántva a tekintetemet, hol a másikba.
Abban a pillanatban bármit megadtam volna, hogy képes legyek megszólalni, nem csak azért, hogy figyelmeztethessem Emmát – mert ez természetesen vitatható tett lett volna –, hanem hogy megkérdezzem Nasht, mi a fene történik. Ő is látja, amit én? És ami még fontosabb, ők is látnak már minket?”

 ✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣

Forrás: Pinterest.com: Tapu Bighead
Nos,egy olyan sorozatról van szó,ami eléggé megosztó véleményű. Én magam sem tudok dűlőre jutni vele. Nagy lelkesedéssel vágtam bele,ebbe a sorozatba,mert egy számomra ismeretlen fajról a lúdvércekről szól. Minden alapanyag megvan ahhoz,hogy ebből egy nagyon jó történetet lehessen kihozni...de nem mindig sikerült elnyernie a tetszésemet. Konkrétan a véleményem,minden résznél más. 😀

   Kaylee nem tudja,hogy ő lúdvérc. Barátnőjével Emmával,egyik este bulizni mennek.Ami felejthetetlen estének bizonyul.A lúdvérc nők siratóéneke fojtogatja,amikor Nash a segítségére siet.És,hát,tudjátok hogy a fiúkkal csak a baj van. 😉
   A sorozat részei alatt,megtudhatjuk,Kaylee hogyan boldogul új életével,új szerelmével,új kihívásokkal. A gonosz is kidugja a fejét az Alvilág seggéből,ami bonyodalom tengert fakaszt.





Photo wallpaper look, girl, brown hair, blue-eyed
Forrás: GoodFon.com
Kaylee: Ő az a karakter,aki az egész sorozat alatt fejlődik,és nem a rossz irányba. A történet elején még nagyon értelmetlen volt,olyan dolgokra nem jött rá,amik teljesen nyilvánvalóak voltak! Hirtelen felindulásból,meggondolatlanul cselekedett és nem fogta felfele a dolgokat. Szörnyen idegesítő egy karakter volt! Azonban a történettel együtt,Kaylee is nagyon sokat változott. És lassan meg is szerettem őt. Az egyetlen dolog,ami az egész sorozat alatt idegesítő volt benne,az a hőskomplexus. Mindenkit meg akar menteni,mindenkinek segíteni akar.



medium length hairstyle
Forrás: Pinterest.com
Nash: Na,hát ő pontosan Kaylee ellentéte. Sehova se fejlődött,az egész sorozat alatt ugyan úgy utáltam. Konkrétan olyan mint valami robot...az egyetlen érzelem,amit kinyilvánít, az a kéjvágy,egyébként meg olyan mintha egy fatuskó szaladgálna mindenmerre Kayleeval. És a kapcsolata Sabineval...a falra másztam tőlük!










alex pettyfer, boy, and Hot kép
Forrás: Weheartit.com
Tod: A történet elején még nem igazán jött be a viselkedése,de a végére nagyon megszerettem. A kedvenc karakterem lett ebben a sorozatban. Ő egy kaszás,ami által elég menő képességei vannak.És míg Nash nyafog ő mindig odaállt ha kellett. És mindig Kaylee segítségére volt.Az ötödik részben majdnem leállt a szívem,azért ami vele történt. Nagyon szurkolok Kayleenak és neki.








Idézetek a könyvből:
 ~ Csokoládéval sokkal kifejezőbben lehet bocsánatot kérni, mint szavakkal. (Lélekmentők)
~ Úgy nem nyerhetsz, ha be sem szállsz a játékba… (Add a lelkedet)
~ A halál viszont a nagy igazságosztó. A halál előbb-utóbb mindenkiért eljön… (Halott lelkek)
~ A halál pillanatában mindenki egyedül van. Ezt biztosan tudtam, ha mást nem is. (Halott lelkek)

Bízom benne,hogy innentől már csak egyre jobb lesz ez a sorozat. Ez az utolsó rész betette nálam az ajtót,megszerette velem ezt a sorozatot. Alig várom már a következő részt! ❤

A könyv borítói


A borító: ☠ ☠ ☠
❀ A szereplők: ☠ ☠
❀ A történet: ☠ ☠ ☠ ☠ ☠
❀ Ennyi pontot kap tőlem: ☠ ☠ ☠


✿ Rendeld meg itt: 1, 2, 3, 4, 5


Book Trailer: