-->

2019. április 27., szombat

Könyv értékelés: Rácz Stefán Tibor: Élni akarok!


Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti megjelenés éve:
2018
Oldalak száma:
250 oldal
Fülszöveg:
Mernél szeretni, ha az időd lejárt?
Lilla már évek óta a halál árnyékában él.
Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.
Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…
Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.
Nem is sejti Lilla sorsát.
A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.
Mi a jobb?
Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?
Éld meg a csodákat!
✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣
Saját kép
Most fejeztem be ezt a könyvet és csak ülök a szobámban,miközben megállíthatatlanul ömlik a szememből, a már hosszú ideje visszafojtott könnyeim.
Tudtam,hogy nem kellene nekem most ezt a könyvet a kezembe vennem,de egy molyos kihívás miatt csak belevágtam. 
Nem tudom,hogy átkozzam e a sorsot ezért, vagy hálát adjak,mert egy eszméletlenül jó könyvet sodort elém.

Egyszerre törte darabokra és emelte fel a lelkem ez a könyv.


Lilla,évek óta csontrákkal küzd.Amikor már biztossá válik,hogy számára nincs már remény, a fájdalom és kín helyett, az életet választja. Még ha csak kevés ideig is,de élni akar. Ezért úgy dönt,elkezdi a Fortepex szedését,ami lehetővé teszi,hogy boldog, és egészségesnek tűnő életet éljen. Ennek a gyógyszernek köszönhetően teljesíteni tudja bakancslistáját,amely pontjainak teljesítését, mi olvasók is végigkövethetjük. A történet előre haladtával,azonban egyre jobban szembesülünk azzal,milyen gyorsan is ketyeg az óra. 

Az író,tökéletesen szemléltette a betegség velejáróit. A cselekmény kidolgozott,csakúgy, mint maguk a szereplők. Örülök,hogy nem egy depressziós Lillát alkotott Tibor,hanem egy olyan lányt,aki nagyon szeret élni,mégis megbékél a halál gondolatával is. 
Ugyan, ez egy szomorú történet,mégis sokszor megmosolyogtatott. 
Noel fényképei által pedig, új megvilágítást kaptak a jelenetek. Érdekes volt egy fotós szemével látni a világot,akár hű is ez az ábrázolás a valósághoz,akár nem,ezek a képek sokat hozzátettek a történethez.
Olvasás közben, imádkoztam egy Noel szemszögével megírt fejezetért,szóval kösziiii!!!!!!
Szóval,imádtam ezt a könyvet,és mindenkinek csak ajánlani tudom! Semmin nem változtatnék benne,mert így jó ahogy van. 
Az egyetlen dolog,amit hiányolok belőle az az,hogy nem töltöttek el elég időt együtt Lilla és Noel,mint szerelmes pár. Egy kicsit több szenvedélyt vártam volna,de megértem azt is,hogy miért nem volt.

Forrás: Sorok Között könyves blog
Lilla: Fiatal létére,példaértékű a viselkedése. Nem is lehet mást mondani róla,egyszerűen egy csodálatos ember! Betegsége ellenére is tud nevetni és szeretni. 





Nicholas Jacobs, 20, Midston, Law Student [Oussama Guessoum, Fairytoto1]
Forrás: Pinterest/Instagram: Oguessoum

Noel: Kicsit bizonytalan és naiv kisugárzása volt számomra az ő karakterének,de ennek ellenére is imádnivaló! A képeiért is teljesen odavoltam,nagyon örültem,hogy a végén minden rendbe jött ezzel kapcsolatban. 




Betti,Edina és Lilla édesapja: Egy beteg számára sokat jelent a körülötte lévők hozzáállása. Azt kell mondjam,nagyszerűen helytálltak. Nyilván voltak kis bökkenők,de Lilla segítségével minden megoldódott.

Idézetek a könyvből:
~A gyógyuláshoz nem elég a kezelés és a gyógyszer ereje, a betegnek hinnie kell benne, hogy meggyógyulhat.
~Szólj hozzám, mielőtt végleg eltűnök…
~Soha ne becsüld le saját magad.
~Egy dolgot viszont már tudtam, vannak olyan dolgok, amiktől senki nem védhet meg.
~ – Az élet egyes pillanatai olyanok, akár a csodák. Meg kell örökíteni őket, hogy ne csak az élhesse át, aki ott van, hanem az egész világ. Ha úgy érzem, hogy csodára lelek, muszáj cselekednem. Azt túlélem, ha nemet mondasz, és nem oszthatom meg mással a varázslatot, de meg sem adni az esélyt a fotó elkészülésére? Az kín.
Nagyon szívesen elolvasnék egy folytatást,amiben Noel életéről olvashatunk. Arról,hogy mi történt vele,miután Lilla elment. 
Biztosan imádnám és szerintem nem csak én :3 ;) ❤
A borító: ✮✮✮✮✮
A szereplők: ✮✮✮✮✮
A történet: ✮✮✮✮✮
Ennyi pontot kap tőlem: ✮✮✮✮✮


Book Trailer: