-->

2023. július 1., szombat

꧁Júniusi Olvasmányaim꧂

   Ezt a hónapot 14 olvasmánnyal sikerült lezárnom. Azt kell mondjam elégedett vagyok ezzel a számmal, még úgy is, hogy a fele manga volt. A múlt hónapban eldöntöttem, hogy minden hónapban olvasni fogok valamilyen mangát, mert rájöttem, hogy sokat segít abban, hogy el tudjam kerülni a folyton kísértő olvasási válságot. Mert ezek álltalában rövid terjedelműek, az elolvasásuk pedig sikerélményt ad nekem. 
   A Júniusom az olvasmányaim témáit érintve, valahogy kicsit borongósra sikeredett, úgy látom számomra a meleg nyári napok egyet jelentenek a horror könyvekkel. Valamint, az sem tudatosult bennem a hónap elején, amikor kiválasztottam az olvasmányaimat, hogy 2 sorozatot és folytatni fogok. Szóval nem mondanám, hogy sikerült változatosan olvasnom. Bár sajnos a hónapban kedvenc könyvet sem tudtam avatni, de mégis, összességében véve elég jó könyveket sikerült kifognom.

   Tehát a hónap olvasmányai között szerepel egy manga sorozat, aminek az animéjét is a hónapban fejezték be, újra belecsöppenhettem Ker Dukey - K. Webster beteges és magával ragadó történetébe, folytatni tudtam egy szerintem alul értékelt mesebeli sorozatot, megismerkedtem egy új potenciális kedvenc horror regény szerzővel, egy újabb CoHo könyvet tudtam kipipálni és még Geralttal is összefuthattam egy képregény erejéig.


Lássuk is ezeket az olvasmányokat!



ましろ (Mashiro): Yamada-kun to Lv999 no Koi wo Suru 

Az Anime Ismertetője:

Kinoshita Akane a saját kárán tanulta meg, hogy a gamer fiúk nem különbek offline társaiknál. Barátja megcsalta egy másik lánnyal azon az internetes játékon keresztül, amivel eddig együtt játszottak. Miközben a lány a szakítás okozta dühét a játékbeli szörnyek péppé verésével vezeti le, találkozik egy céhtársával, Yamada Akitóval. A fiú barátságtalan, szűkszavú, és bár a játékot kimaxolta, a szerelemben semmi tapasztalata nincs. Egy ilyen srác nem igazán az esete, Akane idővel mégis azon kapja magát, hogy az érzései iránta nem teljesen közömbösek… Új barátaival az oldalán, vajon a lány képes lesz-e megingatni a végső főellenfél szintű Yamada-kun szívét? 



A hónapot mangák olvasásával kezdtem meg. Az ebből készült anime még csak a hónapban zárult le, de nem bírtam kivárni a végét, ezért kezdtem neki a mangáknak. Mikor láttam az előzeteseket, nagyon fellelkesültem, hiszen nagyon úgy tűnt, hogy ez az anime pont az én ízlésem. Romantika, helyes gamer srác, kicsit kocka csaj. Hát igen, mivel kicsit én is kocka vagyok, azt hittem ez lesz az új kedvenc mangám és animém.
Végig sikerült olvasnom az eddig megjelent részeket, sőt egy kicsit még a 8. részbe is sikerült  bele kóstolnom. Aztán végre az animét is megnéztem belőle. Összességében véve, azt kell "mondjam" csalódott vagyok. 
Nagyon szerettem olvasni, a 7. rész végéig teljesen el voltam ájulva Yamadától. Nagyon más itt, mint az animében. Szenvedélyesebb. Mégis, megbántam hogy előbb olvastam el a mangát, minthogy megnéztem volna az animét, mert sajnos a vége felé kicsit kiábrándultam az egészből. Mert azt láttam, hogy a fő konfliktus és a cselekményben felmerülő fordulatot, megoldandó problémát, állandóan egy újabb és újabb felesleges harmadik fél teszi ki. Ugyanis mikor már a sorozat során, a harmadik csajjal is kapcsolatba kerül Yamada, úgy éreztem elegem van, megcsömörlöttem már ettől a témától. És bár Yamada tényleg semmi rosszat nem csinált, mégis kialakult bennem egy kis ellenszenv felé a történet végére. Nem tudom hogy van e kedvem még folytatni ezt ezek után. 
De egyébként ajánlanám elolvasásra, mert a 7. részig tényleg nagyon jó volt olvasni. És egyébként az animére sem mondom azt hogy rossz volt.
Lehet hogy túl nagyok voltak az elvárásaim és ezért érzem magam csalódottnak.

- If you wait for courage and motivation. It won't came. 
So act first ~ 4.Rész

Sorozat értékelés:  4,5 ★

⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞

 Ker Dukey · K. Webster: Csinos játékbabák

➋ 
Pretty ​Lost Dolls – Elveszett babácskák

Fülszöveg:

Ragadtad már meg más lelkét valaha a saját lényeddel, magadba szívva őt, hogy a részeddé váljon?
Én igen.
Végre elkezdtem élni, érezni és szerelembe esni – ebben a nagy káoszban, ami körülvesz.
Kibújtam a védőpáncélomból, és beengedtem valakit a szívembe.
Nyitva hagytam a lelkemet.
Nyitva hagytam a szívemet.
Nyitva hagytam az ajtót.
Ő pedig elrabolt.
Dillon… sajnálom.


Bennynek volt egy beteg babácskája, hajjajaj.
Aki pont úgy vágyott a sötétségre, mint ő maga, hajjajaj.
Úgyhogy közösen gyötörtek, vadásztak, játszadoztak, hajjajaj.
Bűneik halálos eleggyé összeálltak, ajjajaj.

Ám Bennynek hiányozni kezdett az elveszett babája, hajjajaj.
Bármi áron meg kellett találnia, hogy szerethesse, hajjajaj.
Nem akart kettesben maradni a beteg babájával, hajjajaj.
Terveket szőtt, hogy hazahozza a mocskos babácskáját, ajjajaj.

Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét kötete. Csak erős lelkeknek!

Pretty ​New Doll – Csinos új babácska

Fülszöveg:

Vesztél már el annyira, hogy árnyékká változz?

Benny szíve megtört, gyötri a magány.
Elvesztette babácskáját, szerelmét, otthonát.
Sérülten keresgél, s újjászületve,
Barátra lel végül egy igaz emberben.
Tanul a világról, vágyról, késztetésről.
Kell egy új babácska neki, egy új jövő.
Aztán a régi kín új képzetekkel int,
S Benny beteg elméje késért kiált megint.

Érezted már, hogy csak téblábolsz, de nem élsz? A háttérben létezel, ahol senki sem vesz észre. A babám elárult és megölt engem – több tekintetben, mint hitte. Figyelek, várok és vágyakozom. Hamarosan vissza fogja adni nekem, amit elvett… Vicces, hogy így működik az élet.

Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét sorozatának várva várt folytatása.

Csak az jöjjön, aki bírja…


   
Évekkel ezelőtt olvastam A Csinos játékbabák sorozat első részét. Emlékszem, hogy nagy benyomást tett rám az a könyv, hiszen nem olvastam még addig ilyen durva történeteket. Új élmény volt. Most, folytatva a történetet is az a véleményem, hogy ez egy nagyon izgalmas, pörgős és megbotránkoztató történet. 
Ennek a sorozatnak a főszereplője Benny, a történet előre haladtával, egyre jobban megismerhetjük őt. Az írók nagyon jól játszadoznak az ő karakterével. Hiszen ő egy borzalmas ember, undorító és mentálisan elég instabil, és rettentőan elveszett. Az elveszettsége és a családi háttere miatt viszont, azon kaptam néha magam, hogy sajnálom, már-már szimpatizálok vele, szurkolok neki, hogy találjon rá a boldogság. Pedig egy igazi szemétláda. Szóval igen, eléggé játszadoznak velünk, olvasókkal a könyv írói. 
Nem lehet spoiler nélkül írni az általam elolvasott 2 részről, de azért megpróbálom röviden. 
   A második rész onnan folytatódik, ahol az előző véget ért. Jade visszakerült Benny karmai közé és hát marad minden a régiben. Közben feltűnik Jade testvére is, aki sajnos nem úszta meg épp ésszel a fogságukat. A történet előre haladtával, mindenki rengeteg borzalmat él meg Benny hatására, lesz aki nem is éli túl sajnos. 
   A harmadig részben Benny gyarapítani szándékozik babácskái számát, kisebb nagyobb sikerrel. Ebben a részben már sok új, hasonlóan beteg karakterrel ismerkedhetünk meg a régiek mellett. A BDSMtől kezdve a gyilkosságig, a hullagyalázáson át minden játszik most már ebben a részben, eddig szerintem ez volt a legundorítóbb része a sorozatnak.
   El fogom még olvasni a befejező részt, valószínűleg a Júliusi olvasmányaim között lesz. Kíváncsi vagyok hova fog kifutni ez az egész történet!
   Csak olyanoknak ajánlom ezt a sorozatot, akiknek van gyomra.

❝ - Az embernek néha mindent elsöprő érzése támad, Baba. Te ilyen mindent elsöprő érzés vagy. Mintha te csordogálnál az ereimben. A markodban tartod az idegeimet. Életre keltetted a magányos lelkemet. ~Pretty ​New Doll – Csinos új babácska

Sorozat értékelés az eddig elolvasott részek alapján:  4,5 ★


⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞

 Chanda Hahn: Balszerencsés tündérmese

Tükröm, ​tükröm…

Fülszöveg:

Mina ​Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Tündérkönyv

Fülszöveg:

A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.


És tessék! Egy újabb sorozat! Nem tudom mi ütött most belém! 😃

   
   Szóval, mint ahogy azt már fent is írtam, szerintem ez egy alulértékelt sorozat! Sőt, valószínűleg ha tiniként olvasom ezeket a könyveket először, imádtam volna! Tökéletes olvasmány szerintem a tinédzser korosztálynak. Viszont még fiatal felnőttként olvasva is élvezető volt.
Ez a történet egy fiatal lányról, Mináról szól. Kiderül hogy ő a Grimm testvérek leszármazottja, azonban a családban van egy átok, ami generációról generációra öröklődik. 
   A történet elején egy átlagos tinédzser lányt követhetünk, aki elveszítette az apukáját, suliba jár és szerelembe esik, mint minden átlagos lány. Viszont a világban vannak rések, ahol az emberek és a tündérek világa összeér, ezen pedig a mesevilág lényei állandóan átszöknek Mina világába. Egy nap ő is össze találkozik velük és a történet előrehaladtával Mina és az olvasó is, egyre többet megtud ezekről a lényekről, a mese világáról és a családi átokról. Minden rész egy új mese átdolgozás igazából. Az egésznek az a lényege, hogy újra kell élni az adott mesét és lezárni azt, azért hogy megtörhessen a családi átok.
De hát nyilvánvalóan ez nem lesz egyszerű, hiszen az átok, vagyis a Történet, mindig próbálja úgy fonni a szálakat, hogy Mina elbukjon. Azonban vannak akik segíteni próbálnak a lánynak. Például Jared, aki egy tündér. Bár nem mindig tiszták a szándékai. És hát ott vannak Mina sulis barátai is, akik sajnos mindig belekeverednek a mesékbe, megnehezítve Mina dolgát. Tele van még más érdekes szereplőkkel, lényekkel ez a könyv. Sőt a 3. részben még a tündérvilágot is megismerhetjük egy kicsit, ami nagyon érdekes volt.
   Akik szeretik a retelling történeteket, azoknak tetszeni fog ez a sorozat. Szerintem ahogy haladunk előre a történetben, úgy lesz egyre jobb és izgalmasabb. Viszont sajnos úgy néz ki, nem fogják magyarul folytatni a sorozat kiadását. Mindenesetre én nem adom fel, tervezem elolvasni a következő részt majd angolul valamikor. Kár lenne pont itt abbahagyni. 


– Sosem hagylak el! Mindig ott leszek, hogy elkapjalak, ha zuhansz. ~ Tündérkönyv

Sorozat értékelés az eddig elolvasott részek alapján:  4,5 ★

⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞

Jack Ketchum: A ​szomszéd lány

Fülszöveg:

Külvárosi környék az 1950-es években. Árnyékos, fák szegélyezte utcák, gondosan ápolt pázsit, kényelmes kis otthonok. Kellemes, békés környezet ahhoz, hogy itt nőjön fel az ember.

Kivéve a tinédzser Megnek és mozgássérült húgának, Susannek. Valahol egy zsákutcában, a Chandler család sötét, nedves pincéjében a két lány saját nagynénjük áldozatává válik, kiszolgáltatva a teljes őrületbe merülő távoli rokon kegyetlen rigolyáinak és dührohamainak. Olyan őrület ez, amely megfertőzi a nő három fiát is – végül pedig az egész környéket.

Egyedül a szomszédban élő, tizenkét éves David ütközik csak meg a történteken, tétován ingadozva a két lány és azok könyörtelen, vad kínzóinak tettei között. Ennek a fiúnak végül egy határozottan felnőtt döntést kell meghoznia.

Jack Ketchum 1989-ben megjelent története szemernyit sem öregedett az elmúlt három évtizedben, a rajongók és a kritikusok a horror egyik klasszikusaként tartják számon. A könyvből 2007-ben nagy sikerű, díjnyertes film is készült.


   
Már régóta keresek egy olyan írót, aki hasonlít Stephen Kingre, mert engem az ő írói stílusa fogott meg. Bár nem szeretem minden könyvét, mégis mindig a hozzá hasonló írókat keresem. Egy ideig, amikor kijött új borítóval ez a könyv nagyon sokan olvasták, én is akkor figyeltem fel rá, és amikor megtudtam, hogy King ajánlja, úgy voltam vele, egy próbát megér.
Azt hiszem megtaláltam amit kerestem. Biztos hogy nem ez lesz az utolsó Ketchum könyv amit elolvasok.
   A könyvet folyamatosan körül lengi a baljós hangulat, fokozatosan lesz minden egyre rosszabb és rosszabb. King könyvei is ilyenek, lassú folyásúak, borzongatóak.
   A történet az 50-es évek Amerikájában játszódik, egy zsákutcában, ahol mindenki ismer mindenkit és a környék összes gyereke együtt bandázik. A történetet David szemszögéből látjuk, akinek szomszédjába 2 elárvult lány költözik. A zsákutca gyerekei elég vadak, tapasztalatlanok, kíváncsiak és naivak. Szóval ja, gyerekek. Gyerekek, akiket könnyű befolyásolni, eltorzítani a jó és rossz közötti határt. A felnőttek nem igazán mutatkoznak meg a történet során, nem vonódnak bele a történetbe túl gyakran, szóval igazából a gyerekek felügyelet nélkül el vannak engedve azt sem tudják a szülők hogy mit csinálnak. Nagyon dühített, hogy ennyire le se kakilták a saját gyereküket. Ruthra bízták őket!
És hát Ruth játszott is velük.
Borzalmas dolgokat művelnek lent a pincében, Ruth bíztatásával és támogatásával. Sajnos ez egy megtörtént események alapján íródott könyv, ezért még inkább megbotránkoztató és dühítő ez az egész. Felfoghatatlan számomra hogy hogy történhetett ez meg, hogy engedhették idáig elfajulni a dolgokat.
   Jack Ketchum szerintem nagyon jól megírta ezt a könyvet. Borzalmas történet, de egy jól megírt borzalmas történet.


❝ És igen, remegtem. Okkal. Mert megértettem.
Vademberek foglya lettem. Velük éltem. Én is közéjük tartoztam.
Nem. Nem vademberek. Ez így nem pontos.
Rosszabbak annál.
Inkább, mint egy falka kutya vagy macska, a vad vöröshangyák raja, amikkel Woofer szeretett játszani.
Mintha valami teljesen más fajhoz tartoztak volna. Valami olyan intelligenciához, amely csak kinézetre emberi, de nem fér hozzá az emberi érzésekhez.
Közöttük álltam, és beszippantott a másság.
A gonosz.
Értékelésem: 4,5 ★

⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞

Colleen Hoover: Layla

Fülszöveg:

A ​szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.

Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét, hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.

Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért, és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták, hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.

A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba, ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül…

Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra, aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak. Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.

Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell, mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ, az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…

Fedezd fel CoHo újabb lebilincselő és elgondolkodtató világát!


   
CoHo könyveit mindig nyugodt szívvel veszem a kezembe, mert tudom, hogy nem fog nekem nagy csalódást okozni. Az eddig elolvasott 20 könyvéből, nagyon kevés volt csak ami nem tetszett. Azonban most sajnos a Laylaval megnövekedett azoknak az írásainak a száma ami nem nyerte el a tetszésemet.
   A történetet egy feltörekvő zenész, Leeds Gabriel szemszögéből olvashatjuk. Leeds épp egy esküvőn játszik egy bandában, amikor megismerkedik egy lánnyal Laylaval. Szerelem volt első látásra, mindkettőjük részéről, azonban történik velük egy tragédia, ami mindent megváltoztat közöttük. Leeds elutazik Laylaval a szállóhoz, ahol először megismerkedtek. Abban reménykedik sikerül újra fellángoltatnia kapcsolatukat Laylaval és hogy a nő itt talán visszatalál majd a régi önmagához. Nem kell sok idő, mire kiderül, hogy bizony nincsenek egyedül a házban, na és innentől kezdve olyan volt számomra ez a regény, mintha valami Ghost fanfictiont vagy átdolgozást olvastam volna. Nem a szellemes dologgal van igazából bajom, (bár, igazából az is elég gázos volt) inkább az dühített, ahogy Leeds ezt az egészet kezelte. Már-már rögeszméssé vált a viselkedése, és bár a végére megértjük hogy miért is történt ez így, mégis dühítő volt, mert az volt folyamatosan bennem, hogy: De hát van egy beteg párod könyörgök! Ne a szellemeket kergessed már! Nagyon nem volt nekem szimpatikus az ő karaktere.
Tehát igen, ez az egész koncepció idegesítő volt számomra. Csak addig élveztem ezt az olvasást, amíg be nem következett a támadás, onnantól kezdve már csak vonszoltam magam a végéig.

❝ Mindig ezt gondoljuk, amikor éppen benne vagyunk. Aztán jön valaki új, és elfelejtjük, milyen jónak is tartottuk korábban azzal a másikkal, és az egész kör kezdődik elölről.

Értékelésem: 3 ★

⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞

Paul Tobin: Az ​elátkozottak háza (The Witcher 1.) 

Fülszöveg:

Geralt, ​a szörnyvadász a Fekete-erdő vidékén utazva találkozik egy néhány éve megözvegyült halásszal, akinek halott és vérszomjas felesége egy Üvegablakos ház nevű baljós kúriában kísért. A házban üres szobák végtelen sora fogadja a kalandvágyó hősöket, ám van itt még valami, valami rejtélyes… és rettenetes.
A hátborzongató folyosókon Geralt és társa rémek seregébe botlanak, akik mind az életükre törnek, s a kiállt szörnyűségek és válogatott tortúrák hatására már legszívesebben elmenekülnének. De a házat körülvevő elátkozott erdő talán még több veszélyt rejt…
Miközben – a kiutat keresve kilátástalan helyzetükből – a rettenthetetlen vadászok lassan megismerik a kúria lakóinak történetét, Geralt kénytelen lesz szembesülni egy lelke mélyéig ható, aljas árulással is…

A The Witcher, mely Andrzej Sapkowski Vaják c. fantasy sorozatából született, 2015-ben a közönség és a kritikusok által is leginkább elismert videojáték volt. Képregényünk bár ez alapján készült, de benne a játéktól és a Vaják könyvektől független, teljesen új történetet ismerhetnek meg az olvasók.


   
Próbálkoztam már korábban beleásni magam a Witcher világába. Olvastam a könyvek első 2 részét, megnéztem a sorozatot is. De sajnos nem kapott el engem a Geralt láz mint másokat. Pedig ez az egész stílus nekem nagyon tetszik, szeretem az ilyen fantázia dús regényeket. Utolsó próbálkozásom ez a képregény sorozat, hogy megszeressem, vagy legalább megkedveljem ezt a világot, azért kicsit úgy érzem bejött. Bár ahhoz nekem kaptam kedvet, hogy folytassam a könyveket vagy a sorozatot, viszont a képregények eddig bejönnek nekem.
   Ebben a részben Geralt belekeveredik Jacob és Martha nem éppen felhőtlen házasságába. A vadász és a Vaják együtt folytatják útjukat és egy veszélyes erdőbe keverednek. Itt találkoznak a kedvenc szereplőmmel a Síri banyával, majd később egy elátkozott háznál kötnek ki. 
   A történet, a lények, a szereplők mind izgalmasak és érdekesek, bár a rajzolási stílus annyira nem fogott meg, mégis szerintem ez egy jó kis olvasmány volt.


Semmi nem ijesztőbb, mint egy unatkozó nő.

Értékelésem: 4,5 ★

⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞⁞


Ezek voltak hát a Júniusi olvasmányaim! Köszönöm szépen hogy itt voltál, remélem benézel még a blogra máskor is!
Puszi 💙
Viv