-->

2019. március 12., kedd

Könyv értékelés: Jenny B. Jones: Tiéd ​leszek

Kiadó: Móra
Eredeti cím: I'll Be Yours
Eredeti megjelenés éve: 2016
Oldalak száma: 384 oldal

Fülszöveg:

Harper pontosan tudja, hogy Ridley ötlete agyrém. Még hogy egymást tutorálni? Harper általában pontosan tudja a dolgokat: a trombitaszólót, az esszéírás szabályait és a saját helyét a világban. Ő az a kocka lány, aki örülhet, hogy nehéz gyerekkora után végre szerető családra lelt, és legmerészebb reménye az, hogy talán sikerül meghódítania a másodtrombitás Andrew szívét. Andrew-ét, aki nyugodt, kiszámítható, és Harperrel egy súlycsoport. Nem úgy, mint Ridley, a gimis focicsapat nőügyeiről hírhedt sztárja. De mit lehet tenni, ha épp Ridley kér segítséget Harpertől? Főleg, ha a korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket ígér. Tanulni pedig kizárólag a profiktól érdemes, nem igaz?

 ✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣✣

   Egy teljesen szokványos tini könyv lenne,DE NEM AZ!
Rengeteg könyveben találkoztam már ezzel a "csaj korepetálja a srácot és egymásba esnek" jelenséggel.Ez a történet mégis kiemelkedik közülük,mert itt a dolgoknak vannak mélységei.Ahogy a történet halad előre,úgy bontakozik ki a cselekmény is. És kiderül,hogy itt bizony komoly dolgokról van szó.
   A szülők válása felforgatja a gyerekek életét. Nagyon nehéz idők ezek a család minden tagjának. Másrészt pedig ott van ugye Ridley helyzete is,ami szintén nem piskóta. És ezt a két nagyon nehéz dolgot, a könyv tökéletesen szemléltette.


Régen élveztem már ennyire egy könyv olvasását!
 
    Harper gimnazista lány,édesapja nagymenő Futball edző a sulijában.Mindenki tiszteli a híres neves O'Malley edzőt,azonban, néha még a profik is hibázhatnak.És ezzel a hibával felforgatta az eddig tökéletes család életét. Harper örökbefogadott gyerek,szörnyű múlttal. Ígyhát,ez az egész dolog őt taglózza le a legjobban. A tökéletes család buborékja kipukkan,családjuk szétesőben van.Az sem könnyít a helyzeten,hogy nyomukban riporterek járnak, akik folyamatosan zaklatják őket.
Közben ugye,megtetszik a lánynak a szintén zenész Andrew is,és elhatározza hogy megszerzi a fiút. De ő tapasztalatlan.Ridley azonban kicsit sem az,így hát korrepetálásért cserébe szerelmi leckéket kér.
Egyre jobban megismerik egymást,és egyre több betekintést kapnak a másik életébe,ami lassan összehozza őket. Kiderül,hogy a fiúnak kicsit sincs egyszerű élete,és nem az átbulizott éjszakák miatt vannak karikák a szeme alatt. Harpert pedig a múlt árnyai kísértik. Két megsebzett lélekről van szó.
Vajon sikerül begyógyítaniuk egymás sebeit?

   Nos,valójában azt sajnos nem tudjuk már meg.Mert épp hogy összejönnek, és már vége is a könyvnek.Pedig engem még érdekelt volna,hogy mi lesz velük ezek után.Meg a családjukkal.Hiszen nem derült ki,hogy Ridley végül bekerül e a csapatba és az sem, hogy akkor mi is lesz pontosan Harper családjával.
Csak e miatt van egy kis hiányérzetem.De egyébként az egész könyvet imádtam! Pörgős és humoros történet.
Tipikus tini regény,egy "kis" fájdalommal,kétségbeeséssel megfűszerezve.


Forrás:Tumblr.com/Ma Vie Secréte
Harper: Elég bizonytalan jellem.Dehát, ez érthető is a helyzetét tekintve.Csodáltam őt,mert minden szörnyűség ellenére is jó ember maradt...eszméletlenül jó ember. Tetszett a humora is. Néha megmosolyogtatott.Osztozom a kutya imádatában,és nagyon irigylem a munkáját.
Azonban az apja felé tanúsított viselkedésével nem igazán értettem egyet. Szerintem túlzás volt. Az én szüleim is elváltak ugyan ezért. Az én apám megérdemelte volna hogy így bánjak vele,mégsem tettem. Már egy idő után megsajnáltam az edzőt,hiszen tényleg igyekezett.



Forrás:Pinterest.com/DIYFashionHair
Ridley: Imádtam őt! Egyszerűen csodálatra méltó,amit a testvéreiért tett. Igazából ő és Harper a tökéletes pár,mert nagyon hasonlítanak egymásra.Mindkettejüknek aranyból van a szíve.
De ahogy a vége felé viselkedett Harperrel az már szerintem értelmetlen volt. Csak húzta vele a könyv végét,ami már felesleges volt.









Idézetek a könyvből:

~ Az egész világ vár rád. És félelmetes lesz.
~ A szívnek nem parancsolhat más, csak a szív.
~ Kamasz vagyok. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy sok mindenen megyünk keresztül.
~ – Érdekes.
De utálom, amikor ezt mondják. Mert a következőt jelenti:
Ezzel foglalkozni kell. Fogom a szikém, és addig boncolgatom, amíg vérző szívvel a földre nem omolsz.
~ Nem gondoltam ki előre, mit fogok mondani, és fogalmam sincs, hogyan kell szakítani egy fiúval. Ha lett volna időm, kigugliztam volna.
A könyv borítói: 





A borító: Szerintem ez a borító egyáltalán nem illik a történethez,szóval: ★★★
A szereplők: ★★★★★
A történet: ★★★★★
Ennyi pontot kap tőlem: ★★★★★


2019. március 5., kedd

Februárban olvastam!

 Nos,ez a hónap sajnos nem bizonyult valami termékenynek. Mivel érettségi előtt állok,a tanulás tölti ki a napjaimat. ☹️ Szóval,amikor ránéztem a molyos olvasmánylistámra,szomorúan vettem tudomásul,hogy csak 3 könyvet sikerült elolvasnom...HÁRMAT!!!! 😢
És tudjátok mi a legszomorúbb ebben? Az,hogy a három közül,egyik könyv sem lett a kedvencem.

Az első könyv:

Rachel Hawkins:Hex ​Hall (Hex Hall 1.) 

Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”
Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.
A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.
„A Hex Hallt olvasni olyan, mint kinyitni egy doboz bonbont – nincs az az önuralom, ami megállítana. Minden oldalára jutott minimum egy kacagtató mondat! A gyilkossági ügy izgalmai miatt pedig szinte maguktól peregtek a lapok – vagy talán a Hex Hall egyik láthatatlan prodigiuma volt a felelős ezért! Sophie Mercer engem is elvarázsolt!”
– Becca Fitzpatrick, a Csitt, csitt sikerkönyv írója –
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

   Valami nagyon tini könyvre vágytam.Természetfeletti gimi meg tiniszerelem meg ilyesmi. Valami boszisat akartam. Így hát beírtam szépen a címkék közé,és erre a könyvre esett a választásom.
   Nos,az eleje elég jól indult.De sajnos ahogy haladtam előre,úgy untam is meg fokozatosan.

Értékelésem: 3,5 ✮


A második könyv:

Richelle Mead: A ​szukkubusz dala (Georgina Kincaid 1.)
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.
A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

A hónap legnagyobb csalódása volt nekem ez a könyv! Nagyon megküszködtem vele xd 
Egy jó kis pörgős,erotikus fantasyra vágytam. Kíváncsian vágtam neki,mert még sosem olvastam szukkubuszokról. Meg hát, ugye a Vámpírakadémia is nagyon tetszett,szóval úgy voltam vele,hogy ez se lehet rossz...
Igazából,az egész könyvet végig untam.Mert nagyjából arról szólt hogy Georgina kivel randizgat,meg hogy otthon ül unatkozik,vagy olvasgat.
Megtudjuk,hogy a szukkubuszok szexből táplálkoznak...de hogy ez igazából hogyan is működik? Ahhoz hogy megtudjuk teljesen a végéig kell várnunk...Oké,addig is vannak szexjelenetek,de azok mégsem annyira intenzívek,mint amennyire kellene lenniük.
Az a kicsi akció ami van benne az édes kevés.A könyv úgy kb 30%-a akció a többi 70% meg unalom.
A karakterek is unalmasak és jellegtelenek. 
   Ráadásul,a borító se tévesszen meg senkit.Mert nagy csalódásomra a szukkubusz csajok nem így néznek ki a könyvben valódi alakjukban.

Értékelésem: 2,5


A harmadik könyv:

Kelly Creagh: Soha ​már (Nevermore 1.)

Fülszöveg:

„Az ​író egy lépéssel mindig az olvasó előtt jár, amitől a Soha már egy olyan könyv lett, amiben könnyű elmerülni, rágódni rajta és ízlelgetni.”
–New York Journal of Books
Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.
Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a világ, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

   Úgy veszem észre,ebben a hónapban nagyon gimis meg fantasys kedvemben voltam. 😀
Most viszont,valami démonos könyvre vágytam.Úgyhogy hasonlóképp jártam el,mint az első könyvnél,és erre akadtam.Ez a könyv,már régóta a várólistámon volt.El is felejtettem már,hogy miről szól,és a fülszöveget sem olvastam el újra. Egyszerűen csak belevágtam. Ezért is nem tudtam mire számítsak. Az elvárásaim nem voltak túl nagyok.
  Az eleje teljesen átlagosan indul. Rosszfiú jó kislány egymásba szeret stb. De aztán jönnek a természetfeletti dolgok,és minden egy nagy katyvasszá alakul lassan. Igazából,végig olyan érzésem volt,mintha Isobel csak behalucinálná a dolgokat. Nem olyan érzés volt,mintha egy fantasyt olvastam volna,inkább olyan volt,mintha egy zavart elme képzelgéseibe láttam volna bele.Igazából,örültem volna,ha ez a könyv arról szól.Érdekes lett volna arról olvasni,hogy egy őrült,mikről képzeleg.
De mint kiderült,sajnos nem erről van szó. 
Varen álmodja ezeket, de hogy hogyan, és miért, meg hogy akkor most mi is ő tulajdonképpen az nem derült ki. Ami számomra nagyon dühítő! Hiszen jó tudni,hogy miről is olvas az ember. Mert ha valaki megkérdezné tőlem,hogy akkor most miről is szól ez a könyv,meg mikről...hát nem is tudom mit mondanék.
Egyébként,az eleje még kifejezetten tetszett nekem.Magába szippantott,de már a közepétől kezdve nagyon eluntam.Annyira,hogy alig vártam vége legyen.
   A szereplőkről,pedig csak annyit mondok hogy: mind egy nagy rakás kaki.
mind egy nagy rakás kaki.
Isobel, hű maradt szőkeségéhez. Annak ellenére, hogy ő saját magát nem vallotta hülyének…hát, gyakran előfordult hogy a hajamat téptem. Olyan dolgok nem estek le neki,amik tökre egyértelműek voltak!
Varen, mint karakter, nagy csalódás volt számomra. Egy full Dark-os, kemény, Goth csávóra vártam! Egy erős, és mogorva jellemre… De ehelyett, egy nyamnyila kisfiút kaptam… 

Nem olvashatatlan ez a könyv,mert amúgy a borzongatós jelenetek elég jók lettek. De amik a legjobban tetszettek,azok az Edgar Ellen Poe idézetek voltak. Már csak e miatt is megérte elolvasni ezt a könyvet.

Értékelésem: 3,5

✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹

VISZONT! Könyvvásárlás terén,eléggé remekeltem! Ugyanis,a Könyvmolyképző most is meglepett minket,rajongókat Valentin nap alkalmából. És még szép,hogy nem hagyhattam ki az ajándék könyv lehetőségét!
Olyan könyvet,amit még nem olvastam,én soha nem veszek meg. Hiszen ha nem tetszik,akkor csak porfogónak lesz jó.Szóval,mindig a már olvasott könyvek közül válogatok.
Ezeket a szépségeket sikerült beszereznem! 😍 😍


A két keménytáblás szépségem. 💕




























Ez a könyv volt az ajándékom. Örültem neki,mert várólistás könyv volt. De viszont picikét csalódott is voltam,mert én valami nagyon romantikus könyvre vártam, hiszen ezt is ígérték.
Na de mindegy,ettől függetlenül őt is imádom! És alig várom hogy olvashassam!  













✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹✹

ÉÉÉÉÉS!!!! Elkezdtem újra könyvtárba járni! Most még csak a falubeli könyvtár könyvei vannak tervben,de félő,hogy az év végére kiolvasom az összes olyan könyvet ami tetszik. Szóval, más közeli könyvtárak meglátogatására is sor fog még kerülni a közeljövőben!

Ezt sikerült megkaparintanom!
Már el is kezdtem,és mindenképpen úgy tervezem,hogy benne lesz a márciusi összegzésemben ez a könyv is!
















Legyen egészségben és békességben gazdag,boldog életetek! 😊 😘

Üdv:Vivien