-->

2019. június 5., szerda

Májusi összegzés

  Ebben a hónapban, 7 könyvet sikerült kivégeznem.Ez a szám annak is köszönhető,hogy rövid terjedelmű könyveket is a kezembe vettem.
  Nagyon örülök,hogy ilyen jól teljesítettem,hiszen ez a hónap, kicsit kemény volt számomra. Hiszen itt voltak az érettségi írásbeli vizsgák,amik amúgy nem mentek zökkenőmentesen (mily meglepő...nekem semmi sem megy simán :D) Ugyanis az érettségi első 2 napját én kórházban töltöttem. Sikerült elkapnom egy durva bacit,aminek köszönhetően egész nap kb.minden fél órában a rókákat kergettem.
Nem tudom,hogy ugráljak e örömömben,vagy sírjak inkább,mert Magyarból és Matekból -e miatt a hiányzás miatt- dupla tételt kellesz húznom.
Szavakkal sem lehet kifejezni,mennyire be vagyok tojva a szóbelitől. :D
NA DE!!!
   A könyvek, mindig menedéket nyújtanak nekem. Lássuk is,miket sikerült elolvasnom.

Az első könyv:
Sylvia Day: Hozzád ​kötve (Crossfire 1.)
Fülszöveg:
Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám…

Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon…

Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat…

Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól…

„Day erőteljes története felizgatja s magával ragadja az olvasót…”
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Igazából,ez a hónap -olvasás téren- a csalódásokról szólt. Ez a könyv is ide sorolandó.
   Gideon a jégcsap,zárkózott üzletember és Eva a megtört,szexmániás,hisztis picsa románcáról olvashatunk ebben a könyvben. Erősen 🔞 az egész könyv,hiszen tele van szexel. Ne fáradj azzal,hogy pornót nézz,mert ez is tökéletesen megfelel a célnak xd
   Sokan szeretik ezt a könyvet,igazából értem hogy miért. Hiszen van egy kis A Szürke Ötven Árnyalata beütése,meg hát az író a jól bevált kliséket alkalmazza. Mellesleg jól csinálja, mert a hibái ellenére is élvezhető és magába ránt a történet.Igaz, a szereplőket ki nem állhattam,de még ez sem vette el a könyvtől a kedvem.
   Viszont, elgondolkoztam azon,hogy folytassam e ezt a sorozatot avagy sem. És arra jutottam,hogy nem fogom. Elolvastam a többi rész fülszövegét,amiből nekem az jött le,hogy a többi rész is ugyan úgy arról fog szólni,hogy milyen gyávák mind a ketten, mert nem tudnak szembenézni a múlttal és lezárni azt.
   A végét,szerintem úgyis mindenki kitalálja,szóval a folytatást, én köszönöm szépen...de kihagynám.
Értékelésem: 3,5
A második könyv:
J. K. Rowling: Harry ​Potter és a bölcsek köve (Harry Potter 1.)
Fülszöveg:
Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.
Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
   Szerintem,ezt a könyvet nem kell bemutatni senkinek sem. Még az is ismeri,aki nem akarja.
Nagyon régóta tervezem már,hogy elolvasom ezt a könyvet. Kíváncsi voltam,tényleg olyan jók e a könyvek is mint a filmek,mert azokat imádom. És most jött el az idő,hogy belevágjak ebbe a sorozatba. Nem okozott csalódást,azonnal beleszerettem.
   Griffendéles testvéreim...üdvözöljetek! 
Értékelésem: 5
 A harmadik könyv:
Julianne Donaldson: Edenbrooke ​örököse (Edenbrooke 0,5)
Fülszöveg:
„Most végre kiderül, Philip miért olyan ellenállhatatlanul… Philip… Minden Edenbrooke-rajongó számára kötelező.”
DeAnn S. McKinley

Philip Wyndham sohasem irigyelte a bátyját, Edenbrooke leendő örökösét. Inkább lenne a maga szerencséjének a kovácsa, mint hogy a cím és a rang szabta korlátok között éljen. De amikor a bátyja váratlanul meghal, Philip élete is fenekestül felfordul, mivel a körülmények azt követelik tőle, hogy feladja addigi életét. Philip felölti új szerepét, és London legkörülrajongottabb agglegényeként felváltva vergődik a berzenkedés, az unalom és a düh fogságában. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, mert egy este a sors egy fogadóba vezeti, ahol hősünk megismeri a páratlan Marianne Daventryt.
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Ez egy kis kiegészítő kötet,az Edenbrooke regényhez. Nagyon szerettem azt a könyvet és ezért gondoltam,hogy elolvasom ezt is. Philip szemszögével is ugyan olyan jó volt,csak kár,hogy ilyen rövid ☹️
Meg is hozta a kedvem,hogy újra belemerüljek a történetbe.
Értékelésem: 5

A negyedik könyv:
Rupi Kaur:Tej ​és méz

Fülszöveg:

A tej és méz versek és prózai írások gyűjteménye a túlélésről, az erőszak, az abúzus, a szerelem, a veszteség, a nőiség megéléséről. a könyv négy fejezetre oszlik, mindegyik más célt szolgál, másféle fájdalommal foglalkozik, másféle sebeket gyógyít. a tej és méz az élet legridegebb pillanatain vezeti át az olvasót, mégis mindenben talál valami melegséget, mert a melegség ott van mindenben, csak keresni kell.
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
Ez volt az első verseskötet amit olvastam.
Szerintem kijelenthetem,hogy nem ez lesz az utolsó.
Igazából, én ennek a könyvnek a kivitelezésétől vagyok elájulva. Tetszik ez a fekete design.És a rajzok is feldobják az egészet.

Ezekben a versekben,egy fiatal,feminista nő gondolatait, őszinte -és néhol nyers- véleményét találhatjuk meg.
Értékelésem: 4

Az Ötödik könyv:
Victoria Aveyard: Vörös ​királynő (Vörös királynő 1.)
Fülszöveg:
AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szeretettel uralkodtak a Földön.
Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.
Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek.
Lejöttek a csillagok közül.
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.
A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok.
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni.
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.
A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

   Nos,ez volt a másik könyv, amiben csalódtam.Sokkal többet vártam ettől a könyvtől mint amit kaptam.
   Nagyon érződik, hogy ez egy sorozat első része. Ez csak egy bevezetés a dolgokba.
Nem mondom azt hogy rossz volt,vagy hogy élvezhetetlen az egész...de ebből a sztoriból sokkal többet ki lehetett volna hozni.
Érdekes világ,de ez az egész kicsit unalmasan van tálalva. A szereplőkben nincs semmi szenvedély és valahogy én nem tudtam őket megkedvelni sem.
Vannak benne csavarok...de nekem mégis hiányérzetem maradt.Remélem a következő rész meg fog felelni az elvárásaimnak.
Értékelésem: 4

A hatodik könyv:
Mona Awad: Antilányregény
Felnőtté válás és kilodráma 13 felvonásban

Fülszöveg:
A ​könyv története titkos ajándékot rejt.
Adunk neked vele egy barátnőt. Kicsit zűrös a csaj, az igaz, de nagyon szerethető, mert tényleg mindig őszinte, mert elképesztő sztorikba keveredik folyton, és mert olyan viccesen tud ruhát próbálni, ahogy senki más. Ő Lizzie, a kövér lány. Aki különben nem is kövér, csak azt hiszi magáról. Ez a dilije. Hogy dagadt. Meg hogy biztos nem kellene egyik fiúnak sem. Ne tudd meg, milyen pasikra hajt, még egy rockzenésszel is összejött. Abból jó nagy gáz lett, majd elmeséli.
Lizzie olyan, mint te – boldog akar lenni. Talán kicsit megelőzött téged: ő már végigcsinálta. Légy vele türelmes, kérlek! Ő azért bukdácsol ennyit, hogy neked már ne kelljen. Elköveti helyetted a hibáidat. Nevessetek, sírjatok együtt!
2016 legjobb debütregénye.
Amazon.ca
Szívszorító… Tele van szépséggel és humorral. Függést okoz, mint a chips, és ezt olvasva átérzed, milyen fájdalmas lehet semmi mást nem enni, mint 10 deka párolt halat, örökké.
Chicago Tribune
Mona Awad lerántja a leplet a nővé válás küzdelmeiről, az önértékelési zavarokról – a testképtől kezdve a társas kapcsolatokon át egészen addig, hogyan találhatjuk meg magunkat ebben az érzéketlen világban.
Elle Magazin
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Ettől a könyvtől én nem vártam semmit igazából. De ez az élet amit Lizzie él...hát nagyon szar. Lelombozó és elrettentő példa volt számomra.
Értékelésem: 3,5

Könyvtárban jártam!

2 könyvtár gyümölcsei 💗

Őket már elolvastam.
És ők még elolvasásra várnak.Bővebben fogok írni a blogra róluk,a Júniusi összegzésben.














Legyen egészségben és békességben gazdag,boldog életetek! 😊 😘

Üdv:Vivien













Nincsenek megjegyzések: